comments 7

ERILAINEN ISÄNPÄIVÄ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vuosi sitte vietethin ensimmäistä ”isänpäivää” ku Luna tuli meille loppukesästä. Kakkua ja korttia en tosin tainnu saaha, mutta Luna onnitteli nuolemalla naaman ihan märäksi. Pari viikkoa sitte Peppi sai idean että  lähettäis kuitenki juhlistamhan erilaista isänpäivää Pepin vaarin luo Lemhin.  Onneksi saathin kavereilta lainhan autoa, joka mahollisti meän yllätysvierailun. Vaarille vuosia on kertyny päälle kaheksankymmentä ja siellä se ukkeli odotti käsi ojossa käsipäivää ennenku olthin ees sisälle asti ehitty.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mie ja Luna jääthin nimittäin pihalle tekemhän heti lumitöitä ku ensilumi oli just satanu edellisenä päivänä. Lunahan rakastaa ensimmäisiä lumisia päiviä, vaikka muuten koira ei pahemmin kylmää säätä voi sietää..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Peppiki tuli hetkeksi auttamhan ku ootti että otan siitä samalla asukuvat, mutta urakka jäi lyhyeksi ku kuppi meni nurin jo siinä vaiheessa ku en osannu ottaa täydellista asukuvaa. Totuushan oli se että Peppi oli ite asettanu kameran valkotasapainon ei niin tasapainoishen tilhan ja kuvista tuli liian vaaleita. Ihan hyviä minun mielestä. Hetken päästä pitiki mennä sisälle tasottamhan verensokeria.

Isänpäivä viikonloppu vierähti mahottoman nopeasti rupatellen kuulumisia, saunoen ja ulkoillen. Ommaa  issää muistin aamulla puhelimitse ku välimatkaa kotikulmille on melkein halki suomen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Myöhemmin vaari vei meät syömhän Lemin paikallista erikoisuutta Särää, uunissa pitkällä haudutusajalla paistettua lammasta, jota on ennen paistamista maustettu tunteja suolaliemessä. Ennätys Särän syönnissä tais olla 13 annosta.  Oma saavutus jäi kahteen annokshen ja Pepin jämhin, joten ennätys jäi multa rikkomatta, vaikkaki ruoka oli tosi hyvvää. Jälkiruuaksi tarjoilthin ”sekametelisoppaa”, jota en välttämättä ite tilais ku en niin välitä turvonneista kuivatuista hedelmistä. Peppi päätti hyvänä vaimona tarjoilla mulle vielä extra ison annoksen. (Antheksi äiti, nyt jää jouluna sopat puuron kanssa syömättä. Sekametelisoppakiintiö tältä vuodelta on valitettavasti täytetty).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-Jukka

7 Comments

 1. j

  Aijai, kirjoitustyylistä tulee kyllä elävästi mieleen eräs entinen työkaveri, joka lukeutuu myös Puljujärvien sukuun. Lämmittää mieltä. :)

  Tykkää

 2. Jossu

  Ah, tuo murre. Itellänikin tulee sitä viännettyä ja kiännettyä kun on kotona käynyt. :) Sekametelisoppa on myös itselleni tuttu, sillä mummu teki sitä joka joulu kun sukulaisten kanssa mummulaan keräännyttiin. En niin välitä enää koko sopasta. : D
  Hyvä ja luonteva kirjoitus. Tykkäsin! Ja ihanaa kun ootte täällä kirjoittelemassa. :)

  Tykkää

 3. N

  Aivammahtava lukea tätä ommaa murretta! Mie olen miettinykki että misthän löyän semmosen blogin missä puhuthan tätä meän Kittilän murretta :D Son harmi nykyään että jos porukka lähtee vaikka opiskelemhanki täältä poies niin aivan heti unohtuu mihin se hoo laitethan ja sekotethan mä ja sä puhheeshen.

  Tykkää

  • Jukka

   No nyt on löytyny! :) Mulle ei ikinä ole ollu vaikutusta siihen missä asun ku kyllä se h aina paikkansa löytää. Mulla onneksi on suurin osa lapsuuen kavereista kans täällä Helsingin päässä, niin voimma yhessä jutella kittiläksi.

   Tykkää

Jätä kommentti!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s