comments 14

KOULUTTAUTUMASSA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pääsin viime viikolla osallistumaan ihanan Veeran ja Olympuksen järjestämään koulutukseen. Mulla on nyt vuoden verran ollut Olympuksen Pen Lite E-PL5 ja sanotaanko nyt näin, etten ole ollut ihan haka sen käyttämisessä. Kamera on sinänsä helppokäyttöinen, mutta mulle pitää aina vääntää rautalangasta kaikki tekniikkaan liittyvät asiat. Kun sitten kerran opin, niin muistan ne ihan hyvin.

Kävin kerran jo Veeran ”pikakoulutuksessa” Rajalan liikkeessä, mutta tämä oli hieman laajempi. Aikaa oli varattu kolmisen tuntia ja Veera vastasi kaikkiin mieleemme juolahtaviin kysymyksiin. Mulla on oma kamera huollossa, joten lainasin Veeralta koulutuksen ajaksi E-PL7-kameraa. Yllättäen rakastuin täysin mm. sen selfie-toimintoon, joka on erittäin hyvä parannus tuohon vitoseen. Näytön nimittäin saa nyt käännettyä kokonaan niin, että selfie ei voi epäonnistua!! Tuossa omassa kamerassani mua on kiehtonut kovasti sen pieni koko ja se että saan siirrettyä kuvia todella helposti aplikaation kautta puhelimeeni. Tätä ominaisuutta en voi ylistää liikaa. Noh, eiköhän Veera sitten todennut tämänkin ominaisuuden parantuneen tuossa päivitetyssä versiossa ja näinpä yhteyteen ei enää tarvita wifillistä muistikorttia, vaan siinä on sisäänrakennettu wifi. Tähän sellanen sydänsilmähymiö. Jokainen Instagramiin hurahtanut ja kännykkäkuvien huonosta laadusta kärsivä voi varmasti ymmärtää mitä tarkoitan.

Koulutus oli ihan huippu ja suosittelenkin kaikille hakeutumista noihin ilmaiskoulutuksiin joita Veera ja Olympus aina välillä järjestää, jos on mitään mitä epäröit kamerasi suhteen. Itselleni on ollut suuri apu henkilökohtaisesta opista ja nyt pikkuhiljaa ehkä opin käyttämään omaani paremmin ja säätämään noi Jukankin mainitsemat valkotasapainot oikein… Sormet jo syyhyää kuvaamisen suhteen, tulisipa omani pian huollosta.

Kuvissa mukana myös ihana Kolmistaan-Karoliina. Tavattiin ensimmäisen kerran koskaan, mutta meillä synkkasi heti. En tiedä johtuiko se mistä, mutta tuli heti jotenkin todella tuttavallinen olo tuon naisen kanssa. Me myös oltiin yhtä ”hyviä” oppijoita, joten naurua riitti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laitan asukuvat tältä illalta omaan Instagramiini. Kiitos Veera että nappasit vielä ne päivän päätteeksi!

Olipa tämä kiva ilta, hymyilyttää vieläkin! :)

-Peppi

14 Comments

 1. llaura

  Järjestettäispä täällä perämettässäkin tuollaisia koulutuksia! Rakastan valokuvata, mutta kun ei osaa (muuten kun automaattiasetuksilla) niin ei osaa! Kurjaa. Netistä joskus olen jotain yrittänyt lukeakin, mutta ei niistä mitään tajua. :-D Täytyy varmaan lähteä Helsinki-reissulle seuraavan kamerakoulutuksen aikaan, haha. :)

  Tykkää

  • Kannattaa oikeasti katsoa oman kameransa valmistajan sivuilta josko koulutuksia olisi tarjolla. Tiedän monen järjestävän näitä. Itse yritän oppia pois automaattiasetuksista, koska Veera näytti ihan konkreettisia eroja näistä… Oli aika järkyttävää miten pienillä muutoksilla voi saada paljon parempia kuvia! :)

   Tykkää

 2. AnneVee

  Olisit antanu ton syötteen olla sellaisena, että koko tekstin näkee syötteenlukijas…helpottais elämää huomattavasti!:)

  Tykkää

Jätä kommentti!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s