comments 16

KODIN PIENIÄ PALASIA

Kyselin äsken Facebookissa, että pitäisikö mun postata tänään a) Pieniä palasia kodistamme vai b) Mun ja Mimmin matkasta Pariisiin. Lähes kaikki vastasi koti, joten täältä pesee.

Olen napsinut vähän yksityiskohtia täältä meidän Vartiokylän kodista, josta tykkään kovasti. Kävelin tänään bussipysäkiltä kotiin ja mietin mielessäni jälleen kerran miten paljon tätä paikkaa rakastan. Tiedättekö kun tulee pimeä ja kurkit sisälle muiden koteihin? Kruununhaassa saatoin istuskella olohuoneessa ja katsella vastapäisen kerrostalon ikkunoista sisään, kun taas täällä kurkin omakotitaloihin. Tekisin sitä varmasti enemmänkin, mutta en halua vaikuttaa ihan niin hullulta stalkkerilta kuin olen… Tämä on todella kaunis ja rauhallinen alue ja sattuupa mulla myös asumaan paljon tuttuja tässä samassa ”korttelissa”. Jostain syystä meidän alan ihmisiä on muuttanut paljon tänne, ehkäpä juuri tuon hiljaisuuden perässä.

Tykätään molemmat laittaa kotia, mutta tämän laittaminen on vielä aika kesken meidän mielestä. Ollaan suunniteltu jokainen huone jo ”valmiiksi”, mutta rahanmenoa ei voi estää. Meillä on taloudellisesti tiukka vuosi takana, joten pikkuhiljaa säästämällä hankitaan uusia juttuja kotiin.

No mutta sitten niitä kuvia…

DSC_0119
Kodin kaunein asia, joka kulkee perässä kaikkialle. Luna ei meinannut millään tänään herätä ja jouduin tunnin herätellä sitä. Tunnin jälkeen se kömpi peiton alta, kun kuuli mun laittavan sille aamiaista… Käsittämätön tyyppi. Jukka muuten varmaan kommentoisi tähän, että luuli mun tekstin tarkoittavan tota puhelinta, koska sen mielestä olen addiktoitunut… Säästänkin siis Jukkaa ja laitan tämän hänen ”hauskan” vitsinsä tähän ihan itse.

DSC_0146
Meidän olohuoneesta löytyy yksi uusimmista hankinnoista. Ihastuttiin molemmat tähän Granitissa ja käytiin ostamassa se joku parisen viikkoa sitten. En ole koskaan erityisemmin välittänyt kyntteliköistä, mutta tämä on mielestäni todella kaunis. Näitä saa kahdessa eri koossa.

DSC_0150
Olohuoneesta löytyy myös tällainen. Meidän äidin ja isän häälahja (?) kymmenien vuosien takaa, jonka ”perin” tässä vähän aikaa sitten. Se on sopeutunut meille oikein hyvin, vaikkakin pelkään päivittäin että tapan sen.  Yllättäen äiti soittelee aina Jukalle ohjeita tämän hoitamiseen. Eilen ihmettelin, kun äiti on menossa pikkusiskon kanssa kynttiläkurssille, mutta ei ole kutsunut mua mukaan!!! Saattaa johtua siitä, että mun kärsivällisyys on miinuksen puolella tällaisissa asioissa.

DSC_0123
Takan edestä löytyy aina puita näistä pienistä ostoskärryistä. Meillä on kaksi takkaa, mutta vain tätä olohuoneen takkaa tulee käytettyä. Siitä tulee ihana tuoksu ja tunnelma kotiin, etenkin näin syksyllä.

DSC_0117
Takan päältä löytyy maalatut poronsarvet Lapista ja tämä ystävältäni lahjaksi saatu tuoksulyhty. Sain sen itseasiassa tänään meidän ”Sumoseuran” pikkujouluissa, kun ostettiin toisillemme lahjat ja jaettiin ne sekalaisesti. Tässä tuli mukana 2 tuoksua (Vanilja ja kookos) jotka sattuu olemaan mun suosikit. Hyvä tuuri siis!

DSC_0158
Jukka teetti mulle tällaisen kuvan itsestäni synttärilahjaksi. Saatiin siihen vihdoin kehykset ja nyt sille pitäisi löytää paikka. Tai no… Jukka on luvannut kohta vuoden laittaa yhden tauluhyllyn seinälle ja se on edelleen paketissa… Terkkuja vaan, nyt tästä painostuksesta tuli jo julkista! :D

DSC_0120
Sohvalla täytyy olla aina joku viltti ja tyynyjä. Nämä on löytynyt joskus Ikeasta.

DSC_0181
Meidän ”kellarikerroksessa” on myös sauna ja mun vaatekaapit. Jostain syystä näitä vaatemyttyjä löytyy aina kaikkialta ja Jukka saattaakin välillä huomautella asiasta. Lähes vihaan vaatteiden laittamista kaappiin…

DSC_0162
Alhaalta löytyy myös meidän sauna, jossa kuvasin tällä hetkellä käyttämäni Davinesin OI shampoon ja hoitoaineen. Mimmi toi mulle nämä juhannuksena, kun ei sietänyt niiden voimakasta tuoksua ja minä hurahdin niin, että ostin nämä isot pullot tuossa joku aika sitten. Toisen romu on toisen aarre!

DSC_0204
Ylhäältä meiltä löytyy makuuhuone, vaatehuone, työ/vierashuone ja Pepin kylpyhuone. Jälkimmäiseen sukelletaan varmasti blogissakin useasti, mutta nyt ollaan työhuoneessa. Sieltä löytyy puoliksi Peppiä ja puoliksi Jukkaa, nämä levyt kuuluu yllättäen mulle. Kannan nykyään kotiin todella vähän mitään levyjä, koska kaikki on myös Spotifyssa. Töissä mun huone alkaa täyttyä uhkaavasti levyistä…

DSC_0202
Työhuoneesta löytyy myös kirjoja, joista osa on minun ja osa Jukan. Olen laiskistunut lukemisen suhteen ihan hirveästi, mutta rakastan kirjoja. Unelmoin omasta kirjastosta ja siitä, että katonrajassa kulkee hylly joka on täynnä kirjoja. Jukka häpeää mun Justin Bieber-kirjaa ja kerran se yritti siirtää sen pois näkyvistä.

DSC_0186
Yläkerran aulassa on muutamia suosikkejani. Sieltä löytyy Mademoiselle-tuoli, yksi ihana pöytä, nahkainen matto ja tämä kaunis lamppu Jukan vanhempien luota. Se heijastaa ihan järjettömän kauniin valon tuohon tilaan ja tykkäänkin pitää sitä päällä ihan siitäkin syystä.

DSC_0187
Makuuhuoneesta löytyy yksi tärkeimmistä asioista kotonamme, nimittäin mun hääkimppu. Sen nään aina ensimmäisenä kun herään Lunan ölinään ja se muistuttaa aina siitä tärkeästä päivästä. Välillä kun Jukka on mielestäni täysi ääliö, niin tämän näkeminen saattaa vähän pehmittää… Toisinaan taas ei toivoakaan. :D

Sellaista meillä tänään. Jukka voikin sitten esitellä oman huoneensa (= kodinhoitohuone) ja etenkin pesukoneen. Jukka on siivousfriikki tai ei ehkä olisi, mutta minä oon kuulemma liian sotkunen. Meillä ei ole koskaan mikään ihan kamala, kamala kaaos mutta voisi olla siistimpääkin. Välillä meillä menee yhteisesti hermot ja sitten Jukka rupee siivoamaan ja minä menen järjestelemään kylppäriäni. Oon saanut kuulla asiasta useammaltakin taholta valitusta, kun mun siivouspäivä tarkottaa aina ensimmäisenä purnukoiden järjestelyä. Uskon silti, että Jukalla on joku pyykinpesuhulluus, koska se pesee AINA pyykkiä ja mua huolestutti jo tapailuvaiheessa se, että Jukalla oli aina ajatettuna pyykkikone aamusin. Uskon tähän syyllisen löytyvän Puljusta, koska Jukan äiti on myös kova pesemään pyykkiä. Terkkuja vaan ja kiitos!

Mikä on teidän lempparein juttu näistä? Tuliko jostain hyvä mieli? :)

16 Comments

 1. llaura

  Kynttelikkö on tosi nätti. :) Ja ostoskärryt on ihan mahtavan symppikset, satutko tietämään niiden alkuperää? :) Hääkimpusta tuli hyvä mieli. Mulla on ”kotikotona”, eli lapsuudenkodissa kuivattuna mun rippiruusu, ja ensimmäinen ruusu minkä olen saanut poikaystävältäni. Ei ehkä ihan yhtä arvokkaita muistoja mitä hääkimppu, mutta silti tärkeitä. :)

  Liked by 1 henkilö

  • En välttämättä lähtisi selvittämään niiden alkuperää, koska en tiedä kestääkö se päivänvaloa… :D Ne on ollut Jukalla vuosia, mutta en suostunut ottamaan niitä kotiimme ilman maalausta. Mä olen aina vähän vierastanut kuivia kukkia, mutta jotenkin toi hääkimpun kuivattaminen oli heti ilmiselvää. Se roikkuu seinällä ja tuo hyvää fiilistä sinne missä viihtyy kaikkein parhaiten. :)

   Tykkää

 2. E.S.

  Aivan ihana koti! Ollaan poikakaverin kanssa muuttamassa huomenna yhteen, niin alkaa meilläkin sisustaminen ja miettiminen. On se vaan jännää ja ihanaa aikaa! :)

  Hei voisko Jukka paljastaa, että missä on teetättänyt tuon maalauksen susta? Oon miettinyt juuri ton tyylistä lahjaa poikakaverille (köh, ja siis yhteiseen kotiin.. ;D), mutta en oikeen tiedä mistä kannattais lähteä etsimään.

  Kiitos paljon jo etukäteen!

  Tykkää

  • Moi! Hei aivan ihanaa, että muutatte yhteen. Se on todella kivaa ja outoakin välillä, kun huomaa toisessa ihan uusia juttuja… :D Itselleni tuo pyykkifriikkeys ei onneksi tullut yllätyksenä, mutta esim. Vessavallotus kyllä. Onneksi meillä on useampi vessa, mutta Jukka tietenkin aina siellä minne minä haluaisin… Puuh!

   Susanna Maklin (vai Mäklin) illustrations. Löytyy Instasta ja Facesta, siellä on upeita juttuja! Käy katsomassa. :)

   Tykkää

 3. Larre

  Hauskaa, mun vanhempien luona on keittiössä ruokapöydän yläpuolella just tuo sama lamppu! Siitä tulee kyllä tosi hieno valo ja heijastukset (kunhan muistaa pyyhkiä pölyt..) :)

  Tykkää

  • Jukka

   Kiitos! Minikärryt on perintönä siirtyny mulle serkun ”nuoruuden” seikkailuista. Oisko ollu peräisin ehkä vappusekoiluilta.. Sarvet on joululahjaksi saatu toiselta serkulta lapista.

   Tykkää

 4. Niina

  Oi, kynttelikkö on kyllä kaunis, ja tykkään myös poronsarvet ja tuoksulyhty -kombosta. Ja näin koirakuumetta potevana täytyy sanoa, että tuo teidän Luna on kyllä melkoisen lutuinen! :)

  Tykkää

 5. Jossu

  Tuo takka ja minikärryt. :) ihanat! Näyttää niin tunnelmallisille nuo kaikki kuvat.
  Itsekin olen kotona jonkinlainen siivousfriikki, kun taas toinen meistä on kunnon sotkija, varsinkin keittiössä! Keittiö on mulle kotona se ”THE paikka” ja sydän, jonka pitäisi aina näyttää siistille. : D onhan niitä muutamia ongelmatilanteita tullut kun tiskejä ei olla huuhdeltu tai ne on pitkin poikin keittiön pöytiä. : D

  Tykkää

  • Meilläkin on ”muutama” tilanne tullut, mutta yleensä niin että minä sit hermostun omiin sotkuihini. :D Ei Jukkakaan kyllä aina siistein ole, tai sillä on todella ärsyttäviä tapoja… Keittiö pitää munkin mielestä olla siisti, Jukka taas kerää sinne just jotain kierrätettäviä maitotölkkejä pöydät täyteen, tai jotain tyhjiä lasipulloja. Niihin mulla menee aika helposti hermo. :D

   Tykkää

Jätä kommentti!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s