comments 12

HELSINKI – KOTI-IKÄVÄ – HELSINKI

Rönö

Nyt on  viikon paras ja odotetuin hetki, torstai. Torstait on mulle toivoa täynnä. Istun taas bussissa matkalla töistä kotia. Muut ehkä aina oottaa perjantaita, mutta minusta parasta on ku pääsen työviikon jälkhen kotia ja ikävä hellittää. Syyskuussa nimittäin alotin uuen työn toisella paikkakunnalla ja kotoa lähteminen sinne on aina yhtä vaikeaa. Työmatkaa tullee viikossa melkein 800km ja istumalihaksia kidutettua ainaki kymmenen tunnin eestä. Pitkä välimatka ja ikävä rakhaitten tykö tekkee työviikoista tosi rankkoja, mutta onneksi pystyn osan töistä ja osan viikosta tekemhän ees etänä.

Kuopio on kaupunkina näyttäytyny mulle lepposana ja ystävällisenä.  Pepin avustuksella löyethin mulle ihanan rento ja auttavainen vuokraemäntä, jolla oli tarjota meän tilantheshen sopiva  ja maailman sympaattisin asumismuoto pieneltä saarelta melko läheltä keskustaa vanhan rintamamiestalon alakerrasta. Se on Rönön ”tönö”, jonne kävelen tai pyöräilen töistä Kuopion kaunhia rantoja pitkin. Tuntuu ihan ku mökkeilis työpäivän päätheksi ku mulla on aina iltasin takassa valkea. Mikä parasta, niin kellarista löytyy kunnon puusauna, joka on raivolöylyttelijän unelma!

Rönössä sielu leppää kaiken hiljasuuen keskellä ja minun onneksi olen Pepin ja Lunanki saanu sinne hermolomalle. Lunalle tämä äkillinen muutos oli aika rankka ja sille puhkeski aikamoinen eroahistus. Peppi on onneksi selvinny pienemmillä oireilla, mutta kotona saan kyllä hyvitellä menetettyä yhteistä aikaa molemmille tasapuolisesti. :) Kohta on luvassa siis pitkiä lenkkejä, hyvvää ruokaa, odotettua lepoa ja loikoilua sohvalla koko perheen kanssa. Yhteinen aika tuntuu olevan kortilla ja joka hetkestä on otettava kaikki irti, että jaksaa taas.

Välimatka piinaa ja painaa, entä teitä?

-Jukka

 

 

12 Comments

 1. satu

  Niin ihanaa ku saa lukea teidän molempien ajatuksia näin blogin kautta. Pepin touhuja olen seurannut jo monta vuotta ja nyt on hauskaa saada myös Pepin miehen näkökulmi ja ajatuksia elämästä. :) Itsekkin olen kärsinyt piinaavasta välimatkasta mieheni ollessa armeijassa, sitä onneksi kesti vaan puoli vuotta. Silloin vasta rakastuneena tuo puoli vuotta tuntui ikuisuudelta. :D Tsemppi halit teille ja muistakaa nauttia joka hetkestä minkä saatte yhdessä viettää. ♡

  Tykkää

 2. Aba

  Voi kuinka ihanaa oli huomata teidän aloittaneen bloggauksen,kyllä on kaivattu,et uskokaan kuinka paljon!!!!
  Sekä todella mukavaa,että miehesikin kirjoittaa.

  Tykkää

 3. llaura

  Ikävä painaa, muttei samalla tavalla. Me ollaan avokin kanssa reilun kolmen vuoden yhdessäolon aikana oltu erossa ehkä kymmenen yötä, super vähän siis. Hetki sitten olin parhaan ystäväni luona toisessa kaupungissa yötä, ja ikävä oli silti hirveän kova. :) Ehkä hieman hassua toisten korviin, mutta itsestäni on ihana huomata kuinka mahdottoman tärkeä se toinen edelleen on, ja kuinka iso ikävä voi olla vaikka on vaan yhden yön pois. Tsemppiä teille, ei varmasti oo helppoa kellekkään teistä! <3

  Tykkää

 4. Sari

  Olen niin iloinen, että te olette pistäneet pystyyn yhteisen blogin :) Todella mielenkiintoista saada lukea teidän parisuhdekuulumisia sekä tietysti molempien omia kuulumisia! Niin ja unohtamatta…teidän neiti Lunan kuulumisia :)

  Kiitos tästä(kin) hyväntuulisesta postauksesta! Vaikka kirjoitatte Pepin kanssa aivan erilailla, on teksteissä jotain yhteistä: molempien kirjoittamien tekstien rivienväleistä voi lukea rakkaus, rakkaus, rakkaus <3

  Tykkää

  • Voi ihana! <3 Sain jo naljailua tänään töissä "parisuhdeblogista", mutta en olisi uskonut miten terapeuttista tämä voi olla! Niin ihanaa olla takaisin ja kirjotella, tekis koko ajan mieli bloggailla. Innostus varmaan laantuu jossain vaiheessa vähän, joka on varmasti ihan hyväkin. Ihanaa että myös sä olet löytänyt tänne. Suosikkini. <3

   Tykkää

 5. Emli

  Alkuvuodesta Helsinki-Wien ja nyt Helsinki-Lappeenranta. Matkoihin menee suht samanverran, mutta oli se jotenkin mukavampi lähteä pitkäksi viikonlopuksi keväiseen Wieniin kuin marraskuisen pimeään Lappeenrantaan. :D

  Miehen työ vie pitkin poikin ja näillä on menty jo melkein neljä vuotta. Välimatka piinaa ja painaa, mutta on myös asettanut meidän suhteen ihan uudelle arvostuksen tasolle.

  Jaksamisia teille ja tosi kiva lukea teidän juttuja jälleen! :)

  Tykkää

 6. Erika

  Hauska lukea tätä blogia, jossa vähän jokaisen perheenjäsenen näkökulmaa. Lapin murre on kiva lisä tähän, lisäks huumori jota viljelette rivien väliin! Lunalle pusuja eräältä komealta rhodelta tästä mun viereltä. ;* ja tsemppiä kaukosuhteeseen! Välimatka kaine kertoo kuinka paljon välittää?

  Tykkää

Jätä kommentti!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s