comments 10

LANA VAI LUNARAKAS?

Luna tuli perheeseemme viime vuoden lokakuussa ja siitä asti elämämme onkin pyörinyt paljon tämän pienen apinan ympärillä. Luna painoi tullessaan 7kg ja tänään painoa on lähes 38kg. Rhodenartuksi Luna on melkoinen jytky, mutta se saa myös paljon kiitosta hyvästä, sopusuhtaisesta ja voimakkaasta rungostaan. Luna syntyi Kellokoskella pentueeseen, jossa pikkuisia oli 7. Heistä Lumppu erottui heti, koska oli väritykseltään harvinaisempi maksa. Tämä siis tarkoittaa sitä, että Lunan kirsu ja silmät on vaaleammat. Luna oli jo lapsesta saakka rohkea ja ihmisrakas. Ensimmäisellä vierailukerralla se nukahti meidän molempien syliin ja tiedettiin, että tämä taitaa olla meidän koira.

Nyt 1,5v syntymän jälkeen meillä on kotonamme erittäin kiltti narttu, jota kiinnostaa ihan kaikki. Ei ole paikkaa ettei Luna haluaisi tulla mukaan ja se tunkeekin mukaan jopa saunaan. Siellä me sitten kolmistaan pönötetään, taino Luna makailee ja juo vettä. Ollaan alusta asti koulutettu Lunaa tiukasti ja näinpä se nykypäivänä tottelee aika hyvin. Tottakai se pistää vielä vastaan joissain asioissa, mutta perusjutut on jo hallinnassa. Luna oppi myös todella nopeasti sisäsiistiksi ja näin on pysynyt, paitsi nyt uuden eroahdistuksen myötä pissannut pari kertaa huoneeseensa. Sekin onneksi on jo helpottumassa. Lunan kanssa täytyy harrastaa ja paljon, mutta se myös rakastaa löysäilyä. Välillä se ei vaan jaksa ja tällöin lenkit on lyhyitä ja makoillaan vaan peiton alla. Välillä taas energiaa on vaikka muille jakaa ja silloin lähdetäänkin leikkimään muiden Rhodejen kanssa.

Lunalla on Instagramissaan seuraajia yli 800, joka on ihan hullua ja se saa paljon kosijoita myös ulkomailta. Pentuja Lunalle teetetään ehkä jossain vaiheessa, mutta nyt ensin keskitytään kasvamaan aikuiseksi ja nauttimaan tästä tulevasta teini-iästä. Luna on käynyt jo muutamissa näyttelyissä ja ensimmäinen sertikin on hallussa. Ensi viikonloppuna Luna kisailee Messukeskuksessa, saa nähdä miten siellä käy. Muita harrastuksia on mm. Uinti, agility ja pitkät lenkit. Ruoan kerjäämistä ja lelujen tuhoamista unohtamatta. Juuri tänään aamulla mietittiin, että miten on mahdollista että Lunasta on tullut tuollainen kerjääjä? Me ollaan pienestä pitäen katsottu ettei se saa mitään pöydästä ja kielletty kaikkia antamasta sille salaa nameja. Siltikin se nykyään istuu pöydän vieressä pää polvellani, tai ”imuroi” pöytiä keittiössä jos silmä välttää. Tiedän että Rhodet on todella ahneita, mutta tulen tekemään kaikkeni ettei Luna kerjää koko elämäänsä tuolla tavalla.

Eräänä kesäpäivänä Jukka kävi ulkona tekemässä Lunalle seppeleen, koska haluttiin ottaa siitä Lana Del Reymaisia kuvia. Meillä on aina tällaisia vähän erikoisia juttuja välillä ja tämä oli yksi niistä. Mentiin koko perhe yläkertaan, Jukka valmisteli Lunan kuvauksiin, Luna poseerasi ja minä kuvasin. Luna on kuvauksellinen ja sitä on helppo kuvata, mutta kyllä siinä täytyy olla myös nameja kiihokkeena. Muuten tulee kyllästyminen todella nopeasti. Kuvauksissa nähtiin jälleen mitä kummallisempia yrityksiä ja ilmeitä saada namia, mutta myös muutama todella kaunis kuva. Lopulta rankat kuvaukset päätyi siihen, että Jukka käsitteli kuvia ja me Lunan kanssa otettiin luovat päikkärit. Näitä kuvia Jukka ei ole käsitellyt, vaan Yours truly Picasalla! Sen saattaa myös huomata… :D

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiitos että luet meitä! Olemme myös Blogilistalla ja Bloglovin’issa!

10 Comments

 1. Hanna

  Luna on yksi mun lemppariseurattavista instassa! Hänellä on tosi hauskoja päivityksiä, ja näissä kuvissa on kyllä selvää Lanamaisuutta! Luna DelRey :D Ja kivaa Peppi että oot palannut blogimaailmaan, kaipailinkin jo kirjoituksiasi! Olen seuraillut ihan MoreToLoven alusta asti teitä tyttöjä :)

  Tykkää

 2. Aba

  Ihana tämä teidän koiruus,omani täyttää 15v 12.12 lhasa apso the Viivi mummoikäinen,kuulo on mennyt (tai muuttunut tooodella valikoivaksi =) mene ja tiedä),mutta vielä virtaa riittää lenkeillä ja ruoka maittaa.Toki jo sydän alaa hieman kaihertaa,kun tietää että enemmän on meillä vuosia yhteisiä takana kuin edessä,mutta vielä onneksi jakselee hyvin.
  Laittakaa ihmeessä Lunan kuulumisia jatkossakin.

  Tykkää

  • Jukka

   Eiköhän Luna ”postaile” jatkossakin. Minusta tuntuu ettei tuo erittäin valikoiva kuulo kato ikää..
   Viiville kovasti rapsutuksia meiltä!

   Tykkää

Jätä kommentti!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s