comments 9

KOHTI POHJOSTA

Edessä on kauan ootettu ja pelätty junamatka yöjunassa. 16 tuntia rauhallista keinumista raitheilla. Tämä itseasiassa taitaaki olla meän ensimmäinen yhteinen yöjunailu. Matkhan on varauduttu jo parisen viikkoa ja nyt ois aika vihdoin huilia. Viikonloppuna oli viimeset joululahjahankinnat ja paketointirutistukset. Kummasti ne aina jääpii viimetiphan, vaikka kuinka koittaa varautua. Viimeisimmästä yhteisestä reissusta laphin on liian kauan, tasan vuosi jo. Onneksi nyt vihdoin päästhin matkhan. Sielä meitä oottaa minun puolen suku pienessä kylässä oman tunturin ja järven juurella, minun evakossa olevat kissavanhukset, kunnon talvi ja tietenki täydellinen rauhallisuus. Toivottavasti luvassa on paljon ulkoilua ja rentoja hetkiä. Met tarvimma nyt aikaa ladata akkuja ja kerätä voimia. Ai niin ja toivottavasti saan Pepin vietyä mettämökille, tunturhin ja jos ilmat sallii niin Peppi näkis myös revontulet ensimmäistä kertaa.
Lunallehan tämä aidaton koirapuisto on mitä parhain joululahja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yöjunissa on aina oma tunnelma. Varsinki näin joulun aikhan junailijoita, varsinki perheitä ja turisteja on junassa enemmän ku mahtuis. Kävin äsken hakemassa meille takeaway lihapullat ravintolavaunusta, joka muuten oli vain kymmenen vaunun päässä.. Ruuanhakumatkalla oli hyvä tarkastella muita kanssamatkustelijoita. Käytävillä pomppi PALJON lapsia tonttulakit päässä, jotka oli niin latautunheita jännityksestä, että ne ois voinu puhkasta ku ilmapallot, jos ois ollu neula mukana. Hyteissä vanhukset loikoili sängyissänsä ja täytteli ristikoita, uupunhet alokhat rinkkojen kanssa menossa lomille, perheet pelas mustaapekkaa tai lukivat iltasatuja, rankalainen turistijoukko joi punaviiniä ja söivät juustoja hytissä, nuoripari kuherteli alimmaisessa punkassa. Niin ja sitte olhanki met.

-Jukka

9 Comments

 1. Mi

  Kivaa että kirjotatte molemmat, mutta tää Jukan murre on kyllä niin vaikea lukuista että pitää hypätä hänen tekstit ohi :(

  Tykkää

 2. amelievendela

  Mä kyllä tykkään tästä murteesta, ei mitään vaikeuksia. Ihan alkaa tuntua siltä,että yöjunan tunnelma jouluna olis kyllä koettava itsekin:D on kyllä tullut siellä matkustettua mutta ei tähän vuodenaikaan.

  Tykkää

 3. annanna

  Mulla ei ole kyllä mithän vaikeuksia lukia Jukan tekstiä, vaikka parisattaa kilometriä alempaa olenki kotosin ja vähän eri paikhan pistän hoon joisaki sanoisa. Niihin oikeishin paikkoihhin ;D Ihanan piristävvää lukia ”normaalista” plokityylistä poikkiavaa tekstiä. Mukavaa joulua teile molemmile! Toivottavasti Peppi näkkee oikein kunnola leimuavat revontulet!!

  Tykkää

 4. Aba

  Toivottavasti on ollut Teillä siellä oikein ihanaa ja revontuliakin =) eikä tosiaan mtn vaikeuksia lukea tekstiä murteella,terkkuja vaan pohojan maalta.

  Tykkää

Jätä kommentti!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s