comments 4

LAPIN NOITA LOMAILEE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Terveisiä vaan minunkin puolestani täältä Pulju Wilderness arealta, eli Lapin Puljusta. Täällä asustelee alle 30 ihmistä, joista kaikki on jollain tapaa sukua toisilleen. Itse olen yksi uusimmista tulokkaista sukuun, kun vasta alle vuoden verran olen tuota sukunimeä Puljujärvi totellut. Se olikin melkoinen muutos elämässä, tuntui ettei se vaan mitenkään istu suuhuni. Nykyään huomaan korjaavani ihmisiä jotka erehtyy käyttämään vanhaa sukunimeäni ja näinpä tottuminen on siis tapahtunut.

Viikon verran ollaan täällä Puljussa majailtu ja onkin ollut melkonen viikko. Ensimmäiset päivät meni joulutohinoissa, kun käytiin tervehtimässä kyläläisiä ja vietettiin joulua. Nyt on jo porukka lähtenyt koteihinsa ja täällä on kovin hiljasta. Jukan isä vuolee tossa meille käristystä ja Jukka näpyttelee jotain työjuttua. Itselläni ei ole paljon työjutut pyörinyt mielessä, paitsi eilen alkoi mietityttämään kaikki. Mietin siinä, että olenko nyt lomaillut tarpeeksi vai mistä tämä äkillinen ajattelusuma johtuu? En saanut untakaan kunnolla, kun rupesin miettimään tulevan kevään juttuja… Jossain vaiheessa se uni sitten tuli ja hyvin nukuttikin. Ollaan nukuttu joka yö vähintään se 8 tuntia, mutta nukkuisin vielä paljonkin enemmän. Jukka tunkee joka ilta mulle kalaöljyjä oikein kunnolla, että varmasti tulee uni. Sillä on itsellään maailman parhaat unenlahjat ja voisikin nukkua vaikka rotkoon tippuvassa autossa…

Muutoin päiviin on sisältynyt ulkoilua sen minkä on pystynyt, mutta en vieläkään päässyt sinne Tunturiin. Ilmeisesti se on tultava tänne keväällä käymään, kun luonto rupeaa heräilemään. Kaikki on valitellut pakkasta, mutta mua on jotenkin kovasti viehättänyt nuo -30 astetta. En ole palellut ollenkaan ja herranjestas miten kaunista täällä on ollut. Nyt ei kauhistuta Helsinginkään pakkaset, vaikka kuulemma siellä alkaa huomisesta lähtien lauhtumaan… Olen jo ehtinyt haaveilla viimeisen lomaviikon lumisista metsälenkeistä Lunan (ja hoitoon tulevan äitinsä kanssa) ja ehkäpä päiväretkestä johonkin. Niin ja tietenkin pitkistä unista omassa Tempurissa, voi pojat.

Töihin pitäisi palata 7.1. ja Jukka onkin varannut mulle siihen pilates alkeiskurssin heti ensimmäisenä viikonloppuna. Parina päivänä pitäisi käydä pilatesta opettelemassa, jännittää jo valmiiksi. Seuraavalla viikolla lähden sitten työreissulle Hollantiin, joten vuosi alkaa railakkaasti. En kuitenkaan vielä mieti sitä, vaan nautiskelen lomasta päivä kerrallaan nautiskellen. Tällaiset pitkät ”talvilomat” on todella harvinaista herkkua, joten täytyy ottaa kaikki irti tästä.

Kuvissa näkyy saamiamme joululahjoja ja sieltä löytyykin mm. uusi lempparineuleeni. Jukka oli käynyt ostamassa mulle Ivana Helsingin This is for you Gram-malliston ”kääntöneuleen” joka on aivan ihana. Olinkin ehtinyt tuosta (ja tietty Muumi)-mallistosta himoita muutamaa vaatetta, joten tämä oli oikein iloinen yllätys. Muistaakseni tuon malliston suunnittelussa on myös Jukka ollut vielä mukana ja näinpä sillä on vielä erityinen paikka sydämessäni. Saatiin myös Marimekon Kukkuluuruu-pyyhkeet keittiöön ja voi kuinka tykkäänkään tuosta kuosista. Toivon että Marimekon liikkeisiin olisi myös Alet iskenyt ja voisin käydä katselemassa jotain kivaa sieltä vaaii…kkkaaa….paaaa. Kaikilla on koko ajan kuvia löydöistään Facebookissa ja blogeissa, niin mun tekee mieli päästä ostamaan jotain. Materialisti kun olen. Kuva löytyy myös uusista Luna-kuoristani, jotka Jukka osti mun Robin-kuorien tilalle. Se ei enää kestänyt niitä, oli yrittänyt jo monesti vihjata että voisin vaihtaa kuoria. :D

Nyt menen pitämään seuraa Lunalle ja josko sitä käristystäkin saisi pian…

4 Comments

 1. Jossu

  Voi kun näyttää ihanalle. : ) itsekin olin joulun kotona maalla ja voi että, miten se hiljaisuus hiveli korvia! Sitä kun saisi johonkin purkkiin mukaan niin välillä sitä voisi availla täällä etelässäkin. : )
  Aina niitä pakkasia jotenkin pelkää mutta sitten kun ne tulee, niin jotenkin niistä nauttii aidosti. Ja pitää muistaa pukeutua lämpimästi!
  Onko mitään vinkkejä siihen, että ei lomalla ressaisi työjuttuja? Mä olen kamala stressaaja. Esimerkkinä siitä, että mulla on huomenna vapaapäivä mutten meinaa saada mielenrauhaa ylihuomisen työjutuista. Puuh!
  Itse odotan Muumi-mallistoa erittäin kovasti! Varsinkin yksi neule ja tunika pistivät silmääni, jotka haluan ehdottomasti. : ) muumi-fani kun olen!
  Hyvää loppulomaa kummallekin sinne! : )

  Tykkää

 2. Aba

  Ihanan näköistä sielä teillä on,ollappa nyt pohjoisessa,tosiaan plussa kelejä luvattu,niin kurjaa.Alkaa taas koiran tassujen jatkuva viruttaminen hanan alla lenkkien jälkeen….ei kiva.
  Mukavaa loppulomaa!!

  Tykkää

 3. Heli

  Pohjanmaalla vihreä ruoho paljastunut lumipeitteen alta, hyi että :( Lunta on siellä täällä kasoja, mutta ei enää kunnolla. Mahtavan ja tunnelmallisen näköistä joulua siellä lapissa.. Mä oon seuraillut Jesse Puljujärveä nyt telkkarista, taitaa olla sieltä kylältä kans :)

  Tykkää

  • Saman suvun poikia on Jesse, muttei vissiin Puljun kylästä kuitenkaan! En ole ihan varma mitenkä suku haarottuu? Tänään sitä lunta pitäisi taas tulla eteeläänkin, mielestäni ihan mukavaa. :)

   Tykkää

Jätä kommentti!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s